Neuvottelutaitokoulutus Technopolis Business Breakfast –tapahtumassa Vantaalla 18.11.2011

In Neuvottelutaito by Pasi Kaarne


 

Koulutuksen johtavana alkulauseena toimi Sun Tzun yli 2000 vuotta vanha ajatus: ”Tunne itsesi ja vihollisesi ja sadassakaan taistelussa et ole vaarassa.” Keskityimmekin siis hieman miettimään itseämme viestivinä persoonina ja eritoten tiedostamaan millaisia viestijöitä muut ovat.

Erottelimme neljä eri persoonallisuustyyppiä värein. Yleisön joukosta nousi koulutuksen aikana hauska viisaus: ”Sinisen ja keltaisen erottaa siitä, että keltainen huolehtii ongelmista vasta sitten, kun niitä putkahtaa hänen tielleen. Sininen taas pyrkii huolehtimaan ongelmista jo ennen kuin ne ilmenevät”

Koulutuksen pituus oli käytännössä vain reilu tunti, joten olimme valinneet sisällöksi hyvin kapean osan laajaa aihealuetta, ettei koko homma leviäisi kuin kaatunut kahvi neuvottelupöytään.

Technopolis Business Breakfastien tavoitteena on saada osallistujat verkottumaan keskenään ja siinä sivussa vähän kehittämään itseään. Itse en ole muistaakseni ihan yhtä puheliaassa ja verkottuvassa ”Brekkarissa” ollutkaan. Verkottumistavoite taisi täyttyä aika hyvin, kun lopussa ei enää saanut käyntikortteja vaihdossa omiinsa, vaikka Technopoliksen kutsuissa aina muistutetaan ottamaan paljon käyntikortteja mukaan.

Kuinkahan sitä oikein oppisi muistamaan, että olemme erilaisia ja ajattelemme samoista asioista eri tavalla muitten kanssa?

Lämmin kiitos kaikille osallistujille. Olitte mukana antaumuksella!

>>Lue lisää neuvottelutaitokoulutuksestamme