Näillä pienillä eleillä ja sanoilla osoitat kuuntelevasi – joulukalenterin 7. luukku

In Joulukalenteri by Eeva Kaarne

Lataa ilmainen Vuorovaikuttajan vitamiinit -ensihoito, opas aktiiviseen kuunteluun.
[inbound_forms id="2374" name="Kuunteluopas"]

Kehitä ammattitaitoasi, kasvata itseluottamustasi, ole vakuuttava ja vaikuttava missä kuljetkin. Liity postituslistallemme, me autamme sinua kehittämään itsestäsi oivan vuorovaikuttajan.

Lähetämme mailiisi vain asiaa ja pääset koska vain pois postituslistaltamme. Voit tutustua rekisteriselosteeseemme täällä.

Pidämme kuuntelemista automaattisena toimintana. Kuunteleminen on kuitenkin vaativa prosessi, ei itsestäänselvyys.

Kuunteleminen vaatii keskittymistä, aktiivisuutta ja halua kuunnella. Kun kuuntelemme, havainnoimme samalla puhujan sanatonta viestintää. Teemme kuullusta tulkintoja, pyrimme ymmärtämään ja muistamaan kuulemaamme.

Päivän haaste

Havainnoi tänään omaa kuuntelutapaasi. Toisen kertoessa juttua, kaivatko kännykän esille ja alkaako etusormesi liukua näytöllä? Kun joku koputtaa töissä huoneesi oveen, jatkatko tietokoneruudun tuijottamista toisen kertoessa asiansa?

Huomiostamme taistelee moni asia samaan aikaan. Vuorovaikutuksen onnistumisen kannalta on tärkeää pysähtyä ja keskittyä kuuntelemiseen. Ajatuksemme alkavat helposti harhailla.

Kun kuuntelet, osoita se sanattomalla viestinnällä. Käännä kehosi ja kasvosi puhujaan päin. Katso puhujaa silmiin. Anna palautetta puhujalle ilmeillä, pienillä eleillä, nyökkäyksillä ja lyhyillä kommenteilla kuten ”joo”, ”aivan”. Ota oma puheenvuorosi sopivassa kohtaa. Varmista kysymällä, oletko ymmärtänyt asian oikein.


Jaa haasteemme myös ystävillesi