Esiintyminen edessä. Jännittää vietävästi. Esityksen sisältö on aivan levällään pieninä ajatuksina siellä täällä. Lisäksi tuntuu mahdottomalta ajatus, että näillä eväillä pitäisi saada yleisö innostumaan ja tempautumaan mukaan esitykseen. Mikä neuvoksi?
Mua jännittää…
Esiintyminen on jännittävää. Harhailevat ajatukset, hikoavat kädet ja hakkaava sydän kuvaavat monen jännittämistä. On luonnollista, että haastavassa tilanteessa koko kroppa valmistautuu tulevaan. Esiintymisjännitystä voi oppia käyttämään positiivisena voimana esiintymisessä. Tätä positiivisen jännittämisen, esiintymisrohkeuden taitoa harjoittelemme valmennuksissamme.
Entäs se sisältö?
Oletko koskaan seurannut puhe-esitystä, jossa puhe rönsyilee laidasta laitaan? Puhe-esityksen sisällön rakentaminen on haastavaa ja aikaa vievää hommaa. Moni puhuja miettii, miten rajata aihe, missä järjestyksessä esittää asiat, miten tehdä abstraktit asiat ymmärrettäviksi, miten saada yleisö kiinnostumaan ja kuuntelemaan. Sisältö on esiintyjän työkalu, jonka avulla esiintyjä saa kuulijat ymmärtämään asian, joka hänellä on kerrottavanaan. Kertomalla tarinan, havainnollistamalla asioita, ja ymmärtämällä miten aloittaa ja lopettaa esitys, pystyy jättämään kuulijoilleen pysyviä muistijälkiä. Tähänkin löytyy apua täältä.
Olisinpa taitava esiintyjä!
Miten saan yleisön hiljentymään? Missä pidän käsiäni? Mihin katson? Miltä näytän? Miten saan yleisön mukaan esitykseeni? Monenlaiset kysymykset pomppivat mielessä, kun valmistaudumme esiintymään. Puhe-esityksen sisältö on tärkeää yleisön vakuuttamiseksi, mutta ilman luotettavaa ja vakuuttavaa esiintymistä, jää vaikutus puolitiehen. Miten sitten voimme oppia taitaviksi esiintyjiksi? Mistä aloittaa? Aloita täältä!