Asenne. Pieni sana. Valtava vaikutus.

In Joulukalenteri by Eeva Kaarne

Jaa vuorovaikutusasenne myös ystävillesi

Liity postituslistallemme

Kehitä ammattitaitoasi, kasvata itseluottamustasi, ole vakuuttava ja vaikuttava missä kuljetkin. Liity postituslistallemme, me autamme sinua kehittämään itsestäsi oivan vuorovaikuttajan.

Asenteen vaikutuksesta on puhuttu paljon. Harvoin kuitenkin mietimme, miten oma asenteemme näkyy vuorovaikutuksessa tai mitä sillä asenteella ylipäätään tarkoitetaan.

Vuorovaikutuksessa asenne näkyy siinä, miten ihminen suhtautuu itseensä, toisiin ihmisiin ja asioihin.

Itsearvostus on pohja hyvälle vuorovaikutukselle. Jos koet olevasi hyvä ja osaava tyyppi, koet voivasi vaikuttaa ja koet, että sinuun suhtaudutaan positiivisesti, ovat vuorovaikutustilanteetkin usein kanssasi onnistuneita.

Se, miten sinä suhtaudut toisiin ihmisiin, on yhtä tärkeää kuin se, miten suhtaudut itseesi. Millaisina näet esimerkiksi kollegat töissä, ovatko he kilpailijoitasi vai rinnalla kulkijoitasi, vai koetko alemmuutta toisiin?

Oma asenne näkyy ja kuuluu myös siinä, miten ihminen suhtautuu erilaisiin asioihin. Onko kaikki aina huonosti vai hyvin? Onko lasisi puoliksi tyhjä vai täysi?

Omaa asennettaan ja asennoitumistaan kannattaa aika ajoin tarkastella. Jos koet positiivisuutesi olevan kadoksissa ja uit jatkuvasti syvissä vesissä, mieti, mitkä tekijät siihen ovat sinut ajaneet. Kun saat itsesi kiinni negatiivisuudesta, mieti, mitä hyviä asioita tilanteessa on. On lupa sanoa itselle, olen hyvä tyyppi tai kyllä tästä selvitään. Positiivisuudella on tutkitusti vaikutusta niin psyykkiseen kuin fyysiseen terveydentilaamme.

Arvosta itseäsi ja toisia. Pyri ymmärtämään erilaisia ajatuksia ja näkökulmia. Puhu toisille kauniisti. Kiitä ja anna positiivista palautetta, saat sitä silloin itsekin. Ota rennosti ja naura toisten kanssa. Uhku positiivista energiaa ympärillesi. Näin joulun alla voit tonttuilla vapaasti.